• Spaans voor beginners

Cursus Spaans in hartje Rotterdam

Theorie en praktijk cursus Spaans
De cursussen Spaans die El Abanico aanbiedt, bestaan uit meer dan Spaanse grammatica en woordenschat. Ook praktijk is een belangrijk aspect van de cursus. Dit zal aan de hand van spreek- en luistervaardigheid gebeuren. Hiermee leert u het snelst en het gemakkelijkst de Spaanse taal.

Actueel en compleet lesmateriaal
Tijdens de cursus Spaans gebruiken wij naast lesboeken ook veel actueel lees- en luistermateriaal (krantenartikelen, audio- en videofragmenten e.d.). Tevens wordt het lesmateriaal aangevuld met een syllabus, een document waarin de belangrijkste punten nog eens duidelijk op een rijtje zijn gezet en die voorzien is van oefenmateriaal.

Persoonlijke aandacht van de docent
Om aan iedere student voldoende persoonlijke aandacht te kunnen besteden, werken wij met kleine groepen van minimaal 6 en maximaal 12 personen. Alle Spaanse cursussen bij El Abanico vinden plaats op werkdagen in Rotterdam. De meeste zijn ‘s avonds, maar soms zijn er ook groepen overdag.

Vier trimesters Spaanse les: data schooljaar 2021-2022
Het cursusjaar bestaat uit vier periodes en een compacte zomercursus. Elke module van de Spaanse taalcursus (bv. Inicial 1) bestaat uit negen wekelijkse lessen van anderhalf uur. LET OP VAKANTIEWEKEN!!! Ze zijn in veel gevalen niet dezelfde weken als in basis of middelbare school. Het bleek uit een recent onderzoek dat slechts 2 van elke 50 cursisten hier behoefte aan had dus we hebben het systeem veranderd.

 • Van 11 september tot 16 november (vakantie 9 t.m. 15 oktober
 • Van 27 november 2023 tot 8 februari 2024 (vakantie 22 december – 7 januari)
 • Van 19 februari tot 25 april (vakantie 25 – 31 maart) Inhaalles: maandag 1 april vrijdag 5 april
 • Van 13 mei tot 11 juli (geen vakantieweek) Inhaalles: maandag 20 mei vrijdag 24 mei
 • Van 15 juli tot 5 september – zomercursus (geen vakantieweek)

Eindtoets en certificaat Spaans
Tijdens de laatste les krijgt u een toets (30-45 minuten). Die krijgt u met het bijhorende certificaat gecorrigeerd en becijferd terug. Afgezien van het resultaat van de toets, moet de cursist een minimale hoeveelheid van 7 (van de 9) lessen Spaans hebben bijgewoond. Het behaalde certificaat toont aan in hoeverre u de Spaanse taal beheerst.

DELE-examens, officieel gecertificeerd
Het certificaat dat u bij El Abanico behaalt, leidt niet tot een kwalificatie of bevoegdheid met civiel effect. Hiervoor dient u een zogenaamd DELE-examen te behalen. Dit zijn de officiële examens Spaans als vreemde taal die door het Spaanse Ministerie van Onderwijs en het Instituto Cervantes worden afgenomen. In Nederland wordt dat meerdere keren per jaar gedaan in Utrecht en soms ook in andere steden. Onze cursussen bieden een gedegen voorbereiding op de DELE-examens.

Als u vragen heeft betreffende de cursus Spaans of over een andere kwestie, neem dan gerust contact met ons op of kom, op afspraak, langs in Rotterdam.

Roosters

ZOMERCURSUSSEN JULI – SEPTEMBER 2024

 • INSCHRIJVEN: Tot donderdag 11 juli.
 • VROEGBOEKKORTING: t.m. maandag 8 juli (-20 euro)
 • INTAKE / NIVEAUTEST: U kunt een afspraak maken voor een intake (videoconferentie) via  info@el-abanico.nl . Als beginner of oud student heeft u geen intake nodig.
 • OPEN DAG: geen
 • START: In de week van 15 juli
 • FEESTDAGEN: geen
 • LESSEN: 8 lessen van 1,5 uur + examen