uk

Cursus Spaans in hartje Rotterdam

 

Theorie en praktijk cursus Spaans

De cursussen Spaans die El Abanico aanbiedt, bestaan uit meer dan Spaanse grammatica en woordenschat. Ook praktijk is een belangrijk aspect van de cursus. Dit zal aan de hand van spreek- en luistervaardigheid gebeuren. Hiermee leert u het snelst en het gemakkelijkst de Spaanse taal.

Actueel en compleet lesmateriaal

Tijdens de cursus Spaans gebruiken wij naast lesboeken ook veel actueel lees- en luistermateriaal (krantenartikelen, audiofragmenten e.d.). Tevens wordt het lesmateriaal aangevuld met een syllabus, een document waarin de belangrijkste punten nog eens duidelijk op een rijtje zijn gezet en die voorzien is van oefenmateriaal.

Bekijk hier de lesboeken die u zelf dient aan te schaffen

Persoonlijke aandacht van de docent

Om aan iedere student voldoende persoonlijke aandacht te kunnen besteden, werken wij met kleine groepen van minimaal 6 en maximaal 12 personen. Alle Spaanse cursussen bij El Abanico vinden plaats op werkdagen in Rotterdam. De meeste zijn ‘s avonds, maar soms zijn er ook groepen overdag. Sommige van onze docenten geven ook privélessen.

Maak hier kennis met onze docenten

Vier trimesters Spaanse les

Het cursusjaar bestaat uit vier trimesters. Elke module van de Spaanse taalcursus (bv. Inicial 1) beslaat een trimester. Ieder trimester bestaat uit elf wekelijkse lessen van anderhalf uur.

  • Van half september tot half december
  • Van begin januari tot eind maart
  • Van begin april tot eind juni/begin juli
  • Van begin juli tot half september (alleen sommige niveaus)

Eindtoets en certificaat Spaans

Aan het einde van les nummer 10 krijgt u een toets (30-45 minuten). In de laatste les (les nummer 11) krijgt u uw toets met het bijhorende certificaat gecorrigeerd en becijferd terug. Afgezien van het resultaat van de toets, moet de cursist een minimale hoeveelheid van 8 (van de 11) lessen Spaans hebben bijgewoond. Het behaalde certificaat toont aan in hoeverre u de Spaanse taal beheerst.

DELE-examens, officieel gecertificeerd

Het certificaat dat u bij El Abanico behaalt, leidt niet tot een kwalificatie of bevoegdheid met civiel effect. Hiervoor dient u een zogenaamd DELE-examen te behalen. Dit zijn de officiële examens Spaans als vreemde taal die door het Spaanse Ministerie van Onderwijs en het Instituto Cervantes worden afgenomen. In Nederland wordt dat meerdere keren per jaar gedaan in Utrecht en soms ook in andere steden. Onze cursussen bieden een gedegen voorbereiding op de DELE-examens.

Meer informatie over de DELE-examens vindt u hier

Als u vragen heeft betreffende de cursus Spaans of over een andere kwestie, neem dan gerust contact met ons op of kom, op afspraak, langs in Rotterdam.