Cursus Spaans in hartje Rotterdam

Theorie en praktijk cursus Spaans
De cursussen Spaans die El Abanico aanbiedt, bestaan uit meer dan Spaanse grammatica en woordenschat. Ook praktijk is een belangrijk aspect van de cursus. Dit zal aan de hand van spreek- en luistervaardigheid gebeuren. Hiermee leert u het snelst en het gemakkelijkst de Spaanse taal.

Actueel en compleet lesmateriaal
Tijdens de cursus Spaans gebruiken wij naast lesboeken ook veel actueel lees- en luistermateriaal (krantenartikelen, audio- en videofragmenten e.d.). Tevens wordt het lesmateriaal aangevuld met een syllabus, een document waarin de belangrijkste punten nog eens duidelijk op een rijtje zijn gezet en die voorzien is van oefenmateriaal.

Persoonlijke aandacht van de docent
Om aan iedere student voldoende persoonlijke aandacht te kunnen besteden, werken wij met kleine groepen van minimaal 6 en maximaal 12 personen. Alle Spaanse cursussen bij El Abanico vinden plaats op werkdagen in Rotterdam. De meeste zijn ‘s avonds, maar soms zijn er ook groepen overdag.

Vier trimesters Spaanse les: data schooljaar 2021-2022
Het cursusjaar bestaat uit vier periodes en een compacte zomercursus. Elke module van de Spaanse taalcursus (bv. Inicial 1) bestaat uit negen wekelijkse lessen van anderhalf uur.

 • Van 30 augustus tot 7 november (vakantieweek 18-24 oktober)
 • Van 15 november tot 30 januari (vakantie 20 december-2 januari)
 • Van 7 februari tot 17 april (vakantie 28 februari-6 maart)
 • Van 9 mei tot 10 juli (feestdagen 26 mei en 6 juni inhaaldata: 3 en 10 juni)
 • Zomercursus intensief: 18 juli tot 4 september (alleen sommige niveaus)

Eindtoets en certificaat Spaans
Tijdens de laatste les krijgt u een toets (30-45 minuten). Die krijgt u met het bijhorende certificaat gecorrigeerd en becijferd terug. Afgezien van het resultaat van de toets, moet de cursist een minimale hoeveelheid van 7 (van de 9) lessen Spaans hebben bijgewoond. Het behaalde certificaat toont aan in hoeverre u de Spaanse taal beheerst.

DELE-examens, officieel gecertificeerd
Het certificaat dat u bij El Abanico behaalt, leidt niet tot een kwalificatie of bevoegdheid met civiel effect. Hiervoor dient u een zogenaamd DELE-examen te behalen. Dit zijn de officiële examens Spaans als vreemde taal die door het Spaanse Ministerie van Onderwijs en het Instituto Cervantes worden afgenomen. In Nederland wordt dat meerdere keren per jaar gedaan in Utrecht en soms ook in andere steden. Onze cursussen bieden een gedegen voorbereiding op de DELE-examens.

Als u vragen heeft betreffende de cursus Spaans of over een andere kwestie, neem dan gerust contact met ons op of kom, op afspraak, langs in Rotterdam.

Roosters

CURSUSSEN NOVEMBER

 • INSCHRIJVEN: Tot 11 november.
 • VROEGBOEKKORTING: Tot 10 november.
 • INTAKE / NIVEAUTEST: U kunt langskomen tijdens de OPEN DAG of een afspraak maken voor een videoconferencie via  info@el-abanico.nl . Als beginner of oud student heeft u geen intake nodig.
 • OPEN DAG: woensdag 10 november 17:00-20:00 zonder afpraak.
 • START: In de week van 15 november.
 • 9 lessen van 1,5 uur.