uk

Cursus Spaans in hartje Rotterdam

 

Theorie en praktijk cursus Spaans

De cursussen Spaans die El Abanico aanbiedt, bestaan uit meer dan Spaanse grammatica en woordenschat. Ook praktijk is een belangrijk aspect van de cursus. Dit zal aan de hand van spreek- en luistervaardigheid gebeuren. Hiermee leert u het snelst en het gemakkelijkst de Spaanse taal.

Actueel en compleet lesmateriaal

Tijdens de cursus Spaans gebruiken wij naast lesboeken ook veel actueel lees- en luistermateriaal (krantenartikelen, audio- en videofragmenten e.d.). Tevens wordt het lesmateriaal aangevuld met een syllabus, een document waarin de belangrijkste punten nog eens duidelijk op een rijtje zijn gezet en die voorzien is van oefenmateriaal.

Bekijk hier de lesboeken die u zelf dient aan te schaffen

Persoonlijke aandacht van de docent

Om aan iedere student voldoende persoonlijke aandacht te kunnen besteden, werken wij met kleine groepen van minimaal 6 en maximaal 12 personen. Alle Spaanse cursussen bij El Abanico vinden plaats op werkdagen in Rotterdam. De meeste zijn ‘s avonds, maar soms zijn er ook groepen overdag.

Maak hier kennis met onze docenten

Vier trimesters Spaanse les

Het cursusjaar bestaat uit vier periodes en een compacte zomercursus. Elke module van de Spaanse taalcursus (bv. Inicial 1) bestaat uit negen wekelijkse lessen van anderhalf uur.

  • Van begin september tot half november
  • Van half november tot eind januari
  • Van begin februari tot half april
  • Van begin mei tot eind juni
  • Zomercursus intensief: juli/augustus (alleen sommige niveaus)

Eindtoets en certificaat Spaans

Tijdens de laatste les  krijgt u een toets (30-45 minuten). Die krijgt u met het bijhorende certificaat gecorrigeerd en becijferd terug. Afgezien van het resultaat van de toets, moet de cursist een minimale hoeveelheid van 7 (van de 9) lessen Spaans hebben bijgewoond. Het behaalde certificaat toont aan in hoeverre u de Spaanse taal beheerst.

DELE-examens, officieel gecertificeerd

Het certificaat dat u bij El Abanico behaalt, leidt niet tot een kwalificatie of bevoegdheid met civiel effect. Hiervoor dient u een zogenaamd DELE-examen te behalen. Dit zijn de officiële examens Spaans als vreemde taal die door het Spaanse Ministerie van Onderwijs en het Instituto Cervantes worden afgenomen. In Nederland wordt dat meerdere keren per jaar gedaan in Utrecht en soms ook in andere steden. Onze cursussen bieden een gedegen voorbereiding op de DELE-examens.

Meer informatie over de DELE-examens vindt u hier

Als u vragen heeft betreffende de cursus Spaans of over een andere kwestie, neem dan gerust contact met ons op of kom, op afspraak, langs in Rotterdam.