• Spaans voor beginners

Links

Links
Vertol.nl Molinos de Viento
Cuartito Azul Instituto Cervantes
El Abanico Facebook pagina Intercambio Holanda
Spaanstalige Wereld
Spaanse kranten
El Mundo ABC
El País Meer Spaanse kranten
Organisaties en instellingen
Instituto de Turismo de España Officiële website voor toerisme in Spanje. Asociación Española de Profesionales en Holanda Organisatie voor Spanjaarden in Nederland
Nieuws
El País Een van de bekendste Spaanse kranten. El Mundo Nog een bekende Spaanse krant.
Noticias Het Platform Latijns Amerika in Nederland is een van de belangrijkste informatievoorzieningen over Latijns Amerika in Nederland.
Tijdschriften
¡Spanje! magazine ¡Spanje! combineert reisartikelen, lifestyle en interviews met informatieve rubrieken vol ideeën en inspiratie voor bijzondere vakanties onder de Spaanse zon, maar ook voor meer ¡Spanje! in je dagelijkse leven. ¡Spanje! magazine brengt elke twee maanden het beste op het gebied van reizen, kunst en cultuur, architectuur, gastronomie, wijnen, wellness en boeken. Spanje winkel
Kunst en cultuur
Spaanse.taal.info Informatie over de cultuur van Spaanstalige landen. Stichting Terremoto Stichting voor flamenco in Amsterdam.
Circulo de Bellas Artes Circulo de Bellas Artes is een vooraanstaand cultureel centrum in Madrid met een prachtig theater en stijlvol grand café. Flamenco World Website voor flamenco liefhebbers.
El Portal del Tango Alles over Tango. Pedro Almodovar Wandelroute langs de favoriete plekjes van Pedro Almodovar in Madrid.
Galerie de Opsteker Galerie De Opsteker verzorgt exposities met Spaanse kunstenaars in Molinos de Viento. De galerie is gevestigd in de Noorderstraat 61, vlakbij Molinos aan de overzijde van de Reguliersgracht (tel. 6386904). Club Cultura Portal naar Spaanse cultuurafdeling van Fnac.
Literatuur
Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes Miles de obras digitalizadas de la literatura española e iberoamericana. Literaturas Alles over Spaanse literatuur: geschreven, gesproken en in beeld.
Biblioteca Nacional de España De website van de nationale bibliotheek. Hier vindt u alles wat er in het Spaans is gepubliceerd. Ocho y medio Spaanse boekwinkel, ook online verkoop van boeken en films.
E-libro Libros, libros, libros… https://ririro.com/es    Sprookjes en kinderverhalen in het Spaans
Muziek
Forma antigua Bekend Spaans ensemble. Aegive Portal naar klassieke muziek in Spanje.
Mundo Latino Portal naar Latijns-Amerikaanse muziek. Batanga Latijns-Amerikaanse radiomuziek via internet.
Radio
Radio Exterior de España Spaanse radioprogramma’s voor Spaanstaligen in het buitenland. Radio Nacional de España De Spaanse nationale radio. Uitzendingen zijn ook via de website te beluisteren.
Radio Nederland Wereldomroep De Spaanstalige radioprogramma’s van Radio Nederland Wereldomroep worden uitgezonden via meer dan 600 radiostations in alle Spaanstalige landen en zijn ook via het internet te beluisteren.
Spaans oefenen op het web
Spanishspanish.com Veel, interactieve oefeningen, een goede ondersteuning voor beginners. Spanish Language and Culture Goede oefeningen en een lust voor het oog. Leuk voor iedereen.
BBC Languages El Mensual Een selectie van interviews en rapportages met daarbij passende oefeningen. Leuk voor wie een uitdaging niet schuwt. Ortografía Oneindig veel oefeningen gericht op schrijfvaardigheid.
La biblia de la gramatica Voor gevorderden. Video’s over grammatica en de geschiedenis van de Spaanse taal. Goed voor de luistervaardigheid.
Vertalen
Lingo 24 Vertaalbureau met gratis vertaalhulpmiddelen op de website. ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalen Opleiding tot vertaler Spaans.
ASA Vertaalbureau Vertaalbureau gespecialiseerd in juridisch en zakelijk vertalen van en naar het Spaans.
Woordenboeken
Real Academia Española Online woordenboek van de Real Academia Española. Jergas de habla hispana Online Spaans en Latijns-Amerikaans Slang woordenboek.
Aanraders
Startkabel Spaans Compleet overzicht voor liefhebbers van Spanje en de Spaanse taal; o.a. reizen, kranten en vertaalbureaus. El Castellano Alles over het Spaans. Voor de échte taal liefhebbers.
Redoble Culturele agenda met leuke Spaans en Latijns-Amerikaans getinte uitgaanstips. Foodwiki Spanje Leuke blog over Spaanse gastronomie.
Overig
Startpagina Spaans Pagina voor iedereen die geïnteresseerd is in Spaans, Spanje of Latijns-Amerika. Terra Spaanse zoekmachine.
Buscador Español Buscadorespagnol.com is een Spaanse directory die ook Yahoo, Altavista, Lycos etc. voor haar zoekresultaten gebruikt..
Musea
El Prado Het Prado museum is een van de grootste musea ter wereld. Er is werk te zien van bekende kunstenaars als Rubens, Botticelli, Francisco de Goya, Velazquez en Gaudi. Museu Picasso Barcelona De expositie in het Picassomuseum is gewijd aan de jonge jaren van de beroemde kunstenaar. Zijn bekendste werken zijn verspreid over andere musea.
Museo Nacionaal Reina Sofia in Madrid Een van de bekendste musea voor de moderne kunst in Spanje. Naast een uitgebreide vaste collectie zijn er ook wisselende exposities van hedendaagse kunstenaars te bezoeken. Guggenheim Bilbao Het Guggenheim museum in Bilbao is een vooraanstaand museum voor de moderne kunst.
Museo Thyssen Bornemisza Het Thyssen Bornemisza museum in Madrid huist een indrukwekkende privécollectie van klassieke en moderne schilderkunst. Virtueel museum Virtueel museum van de (Europese) schilderkunst, Spaanse kunst 13e-17e eeuw.

Roosters

CURSUSSEN MEI – JULI 2024

  • INSCHRIJVEN: Tot donderdag 9 mei.
  • VROEGBOEKKORTING: t.m. woensdag 8 mei (-20 euro)
  • INTAKE / NIVEAUTEST: U kunt langskomen tijdens de OPEN DAG of een afspraak maken voor een intake (videoconferentie) via  info@el-abanico.nl . Als beginner of oud student heeft u geen intake nodig.
  • OPEN DAG: dinsdag 7 mei 17:00-20:00 zonder afspraak.
  • START: In de week van 13 mei.
  • FEESTDAGEN: De les van maandag 20 mei wordt ingehaald op vrijdag 24 mei.
  • 9 lessen van 1,5 uur.